NIEUWE LESSENROOSTER (Vanaf 9 september 2019) Download HIER

UURROOSTER

ONZE DANSLESSEN

Modern/Jazz

De modern/jazz les van Paola is een combinatie van alle scholen en stijlen die ze heeft kunnen bestuderen. Het bevat stijlen als loslaat techniek, Limón, Cunningham, Graham en een grote basis van Jazz Dance.

De basisstructuur van de les begint met een opwarming rechtopstaand, waar elk deel van het lichaam, en in het bijzonder de rug en de romp, los worden gemaakt. Daarna legt ze de focus op flexibiliteit en verstevigende oefeningen. De techniek wordt altijd aangeleerd via midden- en diagonale oefeningen.

Vloerwerk is een van de grootste delen van haar lessen en ze eindigt meestal met een choreografie die ontwikkeld wordt in de tijdspanne van ongeveer een maand.

 Pre-Ballet/Jazz & Pre Modern/Jazz

Hier de jongste dansertjes maken kennis met de bewegingstechniek en ritme. Er wordt gedanst in een verhaal van fantasie en creativiteit. Hier wordt de basis van een goede danser gelegd. Door middel van een combinatie van techniek, stretchen, dansspelletjes en choreografie wordt geleerd hoe ze hun lichaam moeten/ kunnen gebruiken. De studenten worden aangeleerd om efficiënt te presteren, dit ter voorbereiding op toekomstige lessen waar oudere kinderen/jongeren meer uitgedaagd worden.

Lyrical Jazz

Lyrical jazz is een erg inspirerende en communicatieve les waar alle choreografieën gebaseerd zijn op de teksten van de muziek. Het basis doel van deze les is om het gevoel en de emoties van de dansers te bereiken en deze om te zetten in beweging. Dit is een les voor studenten vanaf 15 jaar en vereist een zeer goede technische basis.

American Tap

De stijl van tapdans die we aanleren is American tap. De nadruk wordt gelegd ritme, muziek die een vloeiende en entertainende manier van beweging aanbiedt. Hierdoor verschillen we van de meeste tapdanslessen in de regio die Ierse Tap aanleren. De belangrijkste pijlers van deze les zijn improvisatie en het begrijpen van de muziek.

P.A.O. Elite

Deze les is een beloning voor de discipline en het harde werk van de dansers. Hier creëren we choreografieën en ontstaat een mogelijkheid om de expressiviteit van P.A.O. tot uiting te brengen.

Het geeft de studenten een kans om  de  professionele danswereld te leren kennen. In het creatieve proces van P.A.O. in een Cie nodigen we de studenten uit om deel uit te maken van een professionele compagnie. Naast deze ervaring kunnen leden van deze les repetities van andere compagnies en shows bijwonen als ook deelnemen aan workshops.(zowel nationaal als internationaal). Minimum 3 jaar dans ervaring en 1 jaar student zijn bij P.A.O. Dance en uitgenodigd worden van directie

Fit-Barre

Perfecte work-out voor vrouwen die een combinatie is van dans oefeningen, pilates en yoga.

We starten met dansoefeningen aan de barre, daarna zetten we de les verder in het midden van de zaal waar we yoga- en stretch oefeningen doen en we eindigen met een boost van pilates technieken waar de focus wordt gelegd op buikspieroefeningen en een strak lichaam.

This is the perfect  class to have fun and enjoy  LATIN dance We learn different latin styles such as Merengue, Salsa, Cumbia, Colombian Ballenato, Samba and more… and make the perfect combination with Jazz technique to create a super fun choreography.

In this class we look in detail the need of the dancers to improve their technique. We combine stretching ,barre, and technical exercises and we learn constantly new turns, jumps and “dance tricks”.

By LOUNA FLORÉAL

In de lessen Urban Hip Hop komt een mix van verschillende stijlen aanbod: Locking, Popping, New Style, Old School en Lyrical- en Fast Hip Hop. Dit om een zo groot mogelijk basis pakket mee te geven met de dansers en eveneens de kwaliteit van de bewegingen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Naast techniek zal er ook veel belang gehecht worden aan feeling, clean movements, grooves en muzikaliteit.

BY MATHIAS GOETHALS

In deze les leren we de basis elementen van acrobatie zoals artistieke sprongen, spectaculaire salto’s en partnering body balance.

6+ BY PAOLA ROJAS
13+ BY MAITÉ ZOUTENDIJK

This is a pure  technical class where we learn all the klassiek ballet steps and we rehearse them first on the barre , then in diagonals and finish in the center.

We start with the correct placement , understanding of the movement and  correct execution.

In this class we establish the basics for all dance styles.

BY JOLIEN GUNST

A super dynamic class where we work in technique and placement but always with a commercial touch. The students learn all the dance basics with the newest music and trendy dance steps.

By AN VANWELSENAERS

Modern Jazzdance/ niveau “open level” is een mix van stijlen : van lyrical jazz over hip-hop tot moderne dans. Er is een vaste opwarming waarin technieken zoals pliés, tendues, enz …. aan bod komen. Er worden technieken voor spierversterkende oefeningen aangeleerd voor buik, rug en armen. Ook aan lenigheid wordt gewerkt. Nadien worden stap voor stap een aantal verplaatsingen aangeleerd met danspassen als pas-de-bourrées, chassées, walks, draaien en sprongen. Hierna wordt gestart met de choreografie/dansluik. Om de 3 à 4 weken starten we een nieuwe combinatie. Gedurende het jaar worden verschillende muziek- en dansgenres gebruikt.

“open level”: Iedereen is welkom in deze les. We maken geen onderscheid tussen beginners en gevorderden. Heb je nu ervaring of niet, het maakt niet uit. Tijdens de les wordt gedifferentieerd en krijgt iedereen de nodige uitdaging op eigen niveau. 

De lessen zijn voor mensen die goed en correct willen leren dansen of hun opgebouwde kennis willen onderhouden en bijschaven. Er wordt niet gewerkt naar een optreden : geen druk, no stress, just fun ! Garantie op dansbeleving een gans jaar: dansen voor jezelf, puur en voor het plezier.